29 Δεκ 2012

SPECTRUM vol 1 - 2013 GREEK electronic music compilation

Μετά το πολύ πετυχημένο SΠECTRUM electronic showcase, που είχε γίνει στις 7_10_12 στο six dogs με live από όλο το φάσμα της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής δημιουργίας, η LOWER PARTS < > κυκλοφορεί τη πρώτη συλλογή SΠECTRUM με 17 τρακς από τους: Beatol & the Eagol / IMG_02 / Hana / Trigerfinger / Faint Object / Mobthrow / Asty Tekk / Affect / Giganta / Big Fat Lips / Phantomass / Tendts / Ntlisten w St.Atzemi / Build A Bridge / Barbara's Straight Son / Dama / Inverz. Μας την δίνει δωρεάν από το bandcamp ενώ στις 13.1.13 θα την κυκλοφορήσει σε 100 cd. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ LOWERPARTS.

25 Δεκ 2012

avant garde γορτινο γευμα


Από το δεύτερό τους άλμουμ"φυτά τηγανητά", τα ΦΥΤΑ μετά το κλιπ του ελεκτρο ποπ "κίτρινη σούπα" ανέβασαν το κλιπ του δημοτικού ποπ, "το γεύμα". 'Οτι πρέπει για να κάνουμε μία avant garde μετουσίωση σε πολλά από τα βαρετά, ψυχαναναγγαστικά και αναπόφευκτα γεύματα θαλπωρής κι αγάπης των γιορτινών ημερών. [Και μετά για αποτοξίνωση βάζουμε το κίτρινη σούπα.]
Για τις ελληνικές επιρροές στην μουσική τους, τα ΦΥΤΑ λένε στη συνέντευξή τους στο τρίτο τεύχος του ough!
Στη μουσική σας ακούω Άγγελο Κυρίου, Κτίρια τη Νύχτα, The Βoy, Κωνσταντίνο Β, Λένα Πλάτωνος, Larry Gus, και άλλους από Έλληνες. Τους ξέρετε αυτούς και τη μουσική τους; Από ποιους έλληνες έχετε επηρεαστεί; 
Φ89: Μα καλέ πού τα ακούς όλα αυτά;
Φ78: Λοιπόν, ένα-ένα από την αρχή. Ας μην μπερδευόμαστε. Λένα Πλάτωνος παρακαλώ ξεχωριστά από τα υπόλοιπα σ' αυτή τη λίστα για να μη μας πάρουν και με τις πέτρες. Μάσκες Ηλίου και Γκάλοπ είναι τόσο σοκαριστικά για μένα που χάνω τις λέξεις.
Φ89: Και για μένα η Λένα Πλάτωνος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που γράφω και σημάδεψε την ενηλικίωσή μου μαζί με τους Στέρεο Νόβα.
Φ78: Στέρεο Νόβα ήταν από τις πρώτες σωματικές εμπειρίες στο Μύλο το 95.
Φ89: Τι εννοείς σωματικές;  Έπαιξε σεξ;
Φ78: Όχι βλακς, απλά ήταν πολύ έντονο αυτό που είδα, με ταρακούνησε. Γι΄αυτό και τώρα στενοχωριέμαι που τo ‘χασε ο Κώστας Βήτα, μας συγκινούσε πολύ κάποτε. Τελοσπάντων, κάναμε και μια διασκευή σ’αυτόν, το "φυσσαλίδα".
Φ89: Από τα άλλα που λες, τα Κτίρια και τον Άγγελο τους έχω δει σε αρκετά live και έχουν πολύ ενδιαφέρον. Με τον Άγγελο θα ταν ωραίο να κάναμε και κάτι μαζί.
Φ78: Ο Larry Gus βασικά είχε έρθει ακάλεστος στο ρουφ γκάρντεν πάρτυ που είχα κάνει στο χωριό και από τότε τον ξέγραψα. Είμαστε συγχωριανοί, δυστυχώς.
Φ89: Γιατί, ωραίο είναι το τελευταίο του.
Φ78: Είναι αρνητικό να ξέρεις κάποιον προσωπικά. Πως να βγεις από τις καγκουρέ μνήμες; Καλύτερα να μη σχολίασω τη μουσική του... Κοίτα, τώρα αν θέλεις επιρροές από ελληνικά πράγματα, νομίζω ότι πρέπει σαφέστατα να αναφερθούμε στους ΔΡ: Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ και στα κολλάζ του Μιχάλη Σιγανίδη.
Φ89: Από ποιητές μ' αρέσει ο Όμηρος και η Άννα Βίσση.
Το "φυτά τηγανητά", όπως και το πρώτο τους άλμπουμ "ΑΝΘΗ", τα κατεβάζουμε δωρεάν από το bandcamp των ΦΥΤΑ εδώ.

24 Δεκ 2012

8 πρωτοτυπα και φθηνα βιβλια για ιδιαιτερα δωρα

"Η λέξη ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ είναι ο ελληνικός νεολογισμός της λέξης locavore και περιγράφει την γαστρονομικη κατηγορία ανθρώπων που καταναλώνουν μόνο τα προϊόντα που παράγει ο τόπος τους. Τον Δεκέμβριο του 2011 οι εκδόσεις ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ εξέδωσαν τα τρία πρώτα βιβλία τους, προϊόντα μιας αυστηρά τοπικής προσέγγισης στη διανομή γνώσεων και ιδεών. Διατίθενται µόνο στην περιοχή των Εξαρχείων Αττικής."
Έτσι ξεκίνησαν πέρυσι οι εκδόσεις τοποβόρος. Τα τρίτα πρώτα βιβλία ήταν τα: ΑΝΩΝΥΜΟΥ Kakorizikh 64 σελ 4 ευρώ, EYALWEIZMAN Μέσα από τοίχους 64 σελ 4 ευρώ και MIKE DAVIS Νεκρές Πόλεις 120 σελ 5 ευρώ. Φέτος κυκλοφόρησαν άλλα πέντε, τα εξής: BOBBY SEAL Όταν οι μαύροι πάνθηρες πήρανε τα όπλα 128 σελ 5 ευρώ, GRISELIDIS REAL Το καρνέ μίας εταίρας 64 σελ 4 ευρώ, JENNIFER COTTER Ταξική πάλη και ψηφιακός φεμινισμός 64 σελ 4 ευρώ, JULIUS VAN DAAL Όμορφη σαν φυλακή που καίγεται 64 σελ 4 ευρώ, KLF Πώς να κάνετε μία νούμερο ένα επιτυχία 120 σελ 5 ευρώ.
Επειδή δεν είναι εφικτό να γράψω μία σύνοψη για όλα ας πω για τα δύο πιο πιασάρικα και διαστροφικά. Το Kakorizikh είναι 125 μυνήματα κινητού που βρέθηκαν σε κινητό από δεύτερο χέρι σε κατάστημα στην κάνιγγος και τα οποία δεν είχαν σβηστεί. Είναι μυνήματα πάθους και μίσους ενός άνδρα προς την ερωμένη του που τον παράτησε. Η αδύναμη στιγμή ενός άνδρα. To καρνέ μίας εταίρας, είναι το πραγματικό καρνέ μίας ελβετίδας πόρνης που μεταφράζεται πρώτη φορά στα ελληνικά. Περιγραφές των βίτσιων των πελατών και ψυχογραφηματικές σημειώσεις γι αυτούς. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι σχεδόν όλοι τους ήθελαν να τους βάζει κολοδάκτυλο για να χύσουν. 
Όλα τα βιβλία είναι σε βολικό μέγεθος πόκετ για να μεταφέρονται εύκολα σε κάθε δύσκολη στιγμή, πολύ ωραία αισθητική εξωφύλλου και τόπο καταγωγής μία γειτονιιά της αθήνας που υπονοεί και μία άλλου τύπου αποκλειστικότητα. 
Αναλυτικές συνόψεις και όψεις των βιβλίων, σημεία διανομής, κλπ στο site των εκδόσεων ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ.
64 σελίδες | τιμή: 4 ευρώ
ΑΝΩΝΥΜΟΥ
Kakorizikh
ΑΝΩΝΥΜΟΥ
Kakorizikh

23 Δεκ 2012

φιλι

Artist: Renate Stawridis, Kavala, Greece
Title: Kiss
Descpiption: 2 Divas, Oil Painting 
Size:   27.6 x 27.6 x 0.8 in
Materials: Soft (Yarn, Cotton, Fabric)
Posted: February 27, 2011
: 371
: 2
Price: $10,000.00
SAATCHI ONLINE ORIGINAL 
[Ships within 11 to 14 business days]
 
Ο όρος Ποπ Αρτ (ελλ. μφ. δημοφιλής τέχνη) αναφέρεται στο καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και αργότερα στην Αμερική περί τα τέλη της δεκαετίας του '50. Η Ποπ Αρτ γεννήθηκε ως μια αντίδραση στη σοβαρότητα του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο σύμβολα του καταναλωτισμού, απλά αντικείμενα που ανάγονταν σε έργα τέχνης αλλά και θέματα δανεισμένα από την κουλτούρα των κόμικς. Μια από τις σημαντικότερες ίσως επιδράσεις της Ποπ Αρτ ήταν το γεγονός πως περιόρισε τη διάκριση ανάμεσα στις έννοιες της εμπορικής και υψηλής τέχνης.
Κύρια χαρακτηριστικά της Ποπ Αρτ αισθητικής αποτέλεσαν ο αυθορμητισμός, η δημιουργική υπερβολή, η ανάλαφρη διάθεση, η σάτιρα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και εν γένει η απόρριψη του παραδοσιακού. Η Ποπ Αρτ υπηρέτησε την αποκαλούμενη μαζική κουλτούρα και συνδέθηκε με ένα είδος εμπορικής τέχνης που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο γνωρίζει μεγάλη έξαρση στη Μεγάλη Βρετανία η Ποπ μουσική, η οποία θεωρείται συχνά αισθητικά συγγενής προς την Ποπ Αρτ. Σε αντίθεση με πολλά προγενέστερα κινήματα της μοντέρνας τέχνης, η Ποπ Αρτ επέδειξε αδιαφορία σε δύσκολα, δυσνόητα ή περισσότερο εγκεφαλικά θέματα, τα οποία για τους καλλιτέχνες του κινήματος θεωρούνταν προϊόντα μιας διάθεσης ελιτισμού. Πίνακες με αναπαραστάσεις τενεκεδένιων κουτιών γνωστού αναψυκτικού, του Έλβις Πρίσλεϊ και της Μέριλιν Μονρόε ή ακόμα θέματα δανεισμένα από τα αμερικανικά κόμιξ και τη διαφήμιση αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της Ποπ Αρτ αισθητικής.
[Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]

22 Δεκ 2012

OUGH! #03 [ + πανθεον #03 ]

Αν και οι περισσότεροι το λέμε ουγκ, το ough αποδίδεται φωνηματικά με 10 διαφορετικούς τρόπους που με τη χρήση της διεθνούς φωνητικής αλφαβήτου είναι οι εξής: /ʌf/,  /ɒf/,  /aʊ/,  /oʊ/,  /ɔː/,  /uː/,  /ə/,  /ʌp/,  /ɒk/,  /ɒx/. Αυτή η αμφισημία, χωρίς ψυχαναγκασμούς ορθοφωνίας, μου αρέσει. Εξάλλου αυτό που μετράει είναι η ουσία. Και κατά κάποιο τρόπο υποννοείται στο 3ο τεύχους του ουγκ με τίτλο "το περιεχόμενο μετράει", φράση που μοιάζει να εκστομίζεται σαν-απάντηση-όλο-νόημα από τη Βέφα Αλεξιάδου του εξωφύλλου που μας προσφέρει τη γεμιστή γαλοπούλα των ημερών. Η θεματική αυτού του μήνα είναι "περιεχόμενο". Εύχομαι να είναι πάντα 78 σελίδες γεμάτες  διαφοροποιητικό περιεχόμενο -όπως μέχρι τώρα- και όχι μόνο δωρεάν αλλά και ελεύθερο όπως μέχρι τώρα. Ανυπομονώ να το ξεφυλλίσω τυπωμένο, όπως ανυπομονώ να φάω το πρώτο μου μελομακάρονο για φέτος [κουραμπιέ έφαγα]. 
Καλά Χριστούγεννα. 

Το OUGH! διανέμεται κάθε μήνα δωρεάν, εκτός από το σταθερό σημείο του Bios,  στα εξής μέρη:

19 Δεκ 2012

TOP TWENTY FOR 2012 by Paraskevas BonJovi

Οι Black Sabbath στην Ακρόπολη το καλοκαίρι του 1987
Το Σάββατο 22/12/2012, στο Bios, θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το πάρτυ για την έκτη ετήσια ψηφοφορία των 20 καλύτερων άλμπουμ της φετινής Blogovision, στην οποία  συμμετείχαν 179 έλληνες μουσικόφιλοι bloggers. Στα ανθηρά χρόνια του ελληνικού μπλόγγινγκ η εικοσάδα που περίμενα -επειδή έκανε τη διαφορά- ήταν, εκτός από του m.hulot, αυτή των γκουρού manand και stargazer του μπλογγ Bug In The City [που δυστυχώς δεν είναι πια ενεργό]. Τον manand τον βρίσκω κάθε τετάρτη στο ιντερνετικό ράδιο poplie αλλά τον stargazer τον είχα χάσει παντελώς μετά που εγκατάλειψε και το προσωπικό του μπλογγ, Quit Smoking Monday. Ώσπου με βρήκε αυτός πρόσφατα στο φεισμπουκ, με την νέα του social media ταυτότητα που είναι  Paraskevas BonJovi.  Ο stargazer ακούει πολύ μουσική και είναι κάτι για το οποίο τον ζηλεύω. Πέραν αυτού, είναι πολύ καλά ενημερωμένος για ό,τι κυκλοφορεί και καταρτισμένος σε όλα τα μουσικά ρεύματα. Έχει επίσης ένα μοναδικό ταλέντο να ανακαλύπτει απίστευτη μουσική στο δισκάδικο του ιντερνετικού χωριού, την οποία η ιντερνετική μητρόπολη την αγνοεί. Και τέλος έχει μία απολαυστική γραφή για να το παρουσιάζει, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Τώρα ποστάρει στο φμπ όπου και ανακοίνωσε το φετινό του τοπ 20. Πολλά από αυτά μου ήταν άγνωστα και χάρη στον παρασκευά μποντζόβι τα βρήκα και τα άκουσα. Αυτός νομίζω πως είναι και ο ουσιαστικός σκοπός μίας λίστας. Στην τελευταία του ανάρτηση λέει "Βεβαια θυμηθηκα οτι μου αρεσαν καποια αλλα περισοτερο αλλα τωρα ειναι αργα, ετσι κι αλλιως τι σημασια εχει..." Επειδή για κάποιους έχει σημασία, θα ήθελα να κάνει ένα μπλογγ για να τα βρίσκω και να τον διαβάζω. Προς το παρόν +1 Add Friend στο φεισμπουκ Paraskevas BonJovi. Ακολουθεί το τοπ 20 του και το τελευταίο είναι το καλύτερό του / πιο αγαπημένο του φετινό -που μου το είπε μετά από αίτημά μου- και μας δίνει το λικν για να το κατεβάσουμε.
  
TOP TWENTY FOR 2012 του Paraskevas BonJovi
"Σιγα να μη θυμαμαι τι ακουσα. οτι θυμαμαι θα το βαζω (το ξερω στμπουτσα'ς, αλλα ειναι γαμωπαραδοση να 'ουμ). η σειρα ειναι τυχαια..."

18 Δεκ 2012

δωρεαν μουσικη τεταρτη 19.12.2012 [δυσκολη επιλογη]

Κιθαρίστας των White Fence, έχει επίσης συνεργαστεί με τον Ariel Pink, τους Flesh Unitard, τους Charlemaignes, τον John Webster Johns και με άλλους κακεντρεχείς μουσικούς της σύγχρονης lo-fi σκηνής του Λος Άντζελες, ο C.C. Name, aka John Dust, παράγει ψυχεδελικές ποπ μελωδίες συνδυάζοντας κιθαριστικά γρατζουνίσματα στα οποία αιωρείται μία 60’s garage διαθεση με αλλοιωμένα φωνητικά και καλειδοσκοπικούς ήχους απο keyboards. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το υλικό του ως ένα rock 'n' roll βιβλίο σε μορφή κασέτας πάνω στον πόλεμο ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες: τους Shadows και τους Wooly-Bully… 
Στην Αθήνα θα εμφανιστεί μαζί με την Emma Acs, τραγουδίστρια από την Κοπεγχάγη (Emma Acs and the Inbred Family) σε ένα αυτοσχέδιο ντουέτο-έκπληξη.
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 
21:30
Είσοδος : από την πόρτα

17 Δεκ 2012

ταιμ αττενταντ

Πριν τέσσερα χρόνια ο moikai δημιούργησε το buzz για το CDR Midnight Industrial Estate του Time Attendant   αφήνοντας στο cbox του m.hulot το λινκ του myspace του. Μάλιστα στην αλληλογραφία που είχα μαζί του για την παραγγελία, ο Time Attendant με ρώτησε το εξής: "Getting lots of orders from Greece at moment, any idea why?" Η μεγάλη έκπληξη ήταν που με ευχαρίστησε  για το download link γιατί έτσι συμβάλλω να διαδίδεται η δουλειά του! O Paul Snowdon εκτός από μουσικός είναι εικαστικός και δάσκαλος εικαστικών σε σχολείο. Στην συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με τη ζωγραφική χωρίς να κυκλοφορεί μουσική. Φέτος επέστρεψε με το εκπληκτικό EP Tournaments. Ο Time Attendant είναι και αυτός κομμάτι του ρεύματος της βρετανικής weird electronica που μέχρι στιγμής έχει διαχωριστεί στη hauntology και τη spectradelia, ενώ τελευταία ταυτοποείται και ένα νέο παρακλάδι που βάζει στο ηλεκτρονικό φάσμα του την αγγλική folk με κύριους εκπροσώπους τους Kemper Norton και Silver Pyre. To 2012 ήταν πολύ παραγωγική χρονιά για αυτή τη μικρή παρέα ανθρώπων της αγγλικής eldtritchtronica που ότι κυκλοφόρησαν είναι στη λίστα με τα αγαπημένα μου.

7 Δεκ 2012

ΦΥΤΑ aka FYTA [best 2012 greek album]


Είναι το καλύτερο ελληνικό άλμπουμ της χρονιάς. Όπως επίσης και η μεγάλη φετινή έκπληξη. Το λινκ  ήρθε στο inbox πριν κανά μήνα με τίτλο "άκου", χωρίς άλλες πληροφορίες. Και το μυστήριο για τους ΦΥΤΑ παραμένει άλυτο, τουλάχιστον ιντερνετικά. Το Spinach Vatican  είναι πιθανότατα το μπλογγ τους και σε μία ανυποψίαστη ανάρτηση αναφέρουν:
Απ’ το καλοκαίρι λέγαμε να κάνουμε κάτι με λόγια και ήχους, και ψάχναμε τι θα μπορούσε να βγει. Ο Φ. μου ’βαζε και άκουγα δίσκους που έχει μαζέψει, diy ποστ-πανκ έρλη έητηζ από δω κι από κει, και λέγαμε να κάνουμε και μεις τίποτα τέτοιο με απαγγελίες και θορύβους. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με γράψιμο στίχου και με μουσική εν γένει οπότε ρώταγα τι να γράψω και ο Φ. μου λεγε ό,τι θες γράψε αλλά θα ήταν ωραίο να έχει ένα κεντρικό άξονα όλος ο δίσκος. Δε θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε και εγώ απάντησα να κάνουμε ένα δίσκο που κάθε τραγούδι θα είναι ένα λουλούδι, και αυτή η ιδέα έβγαλε νόημα εκείνη τη στιγμή. Μετά πήγα στο χωριό μου κάνα δυβδόμαδο, χωρίς ίντερνετ, δύσκολη ζωή. Έπιασα πάλι αυτή την ιδέα με τα τραγούδια για λουλούδια. Καθόμουν και έγραφα διάφορα με αφετηρίες αρχικά τα φυτά εσωτερικού χώρου που είχαμε παλιά στο σπίτι. Ο μπαμπάς μου είχε πολλά και τεράστια φυτά και γενικά τότε το σπίτι μας τους χειμώνες ήταν σαν θερμοκήπιο. Ξεκίνησα απ’ αυτές τις μικρές εικόνες, φτιάχνοντας ιστορίες γύρω από μικρά και ασήμαντα. Επιστρέφοντας από την εξοχή, έφερα μια σειρά κείμενα στο τραπέζι κι αρχίσαμε να κάνουμε ηλεκτρονικούς ήχους και θορύβους αλλά και ήχους από ποτήρια, παιχνίδια και γενικά ό,τι βρίσκαμε γύρω μας. Παίζαμε εστιάζοντας πάντα σε αδιάφορες λεπτομέριες – δίνοντάς τους μια σχεδόν μελοδραματική διάσταση και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι ήταν σα να καταλήγαμε από διαφορετικέςκατευθύνσεις και οι δυο σε μια - ας πούμε - μπλοκαρισμένη παιδικότητα. Εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένα σιχαμένο μικρομέγαλο, ο Φ. απ’ την άλλη με έναν ενοχικό παλιμπαιδισμό στα μιντ-θερτιζ του, ε και κάπως έτσι έγιναν τα ΦΥΤΑ.
Το mic δημοσιεύει το δελτίο τύπου τους για το πρώτο τους άλμπουμ, ΑΝΘΗ, το οποίο είναι μόνο σε mp3 [προς το παρόν;] και το δίνουν δωρεάν μαζί με το ep ΦΥΚΟΣ.  Αναφέρουν:

6 Δεκ 2012

remember athenian december 2008

Tο τρακ μνήμης της ημέρας είναι το For The Darkness του duo acte vide. Πρόκειται για ένα field recording στο τότε διαμέρισμά τους στα Εξάρχεια κατά το οποίο ενώ εκτυλίσονταν επεισόδια στο δρόμο, που τα ηχογραφούσε ο Γιάννης Κοτσώνης, η Δανάη Στεφάνου απήγγειλε ένα απόσπασμα από το ποίημα Four Quarters του T.S. Elliot. 
Πέρασαν μόνο τέσσερα χρόνια από την εξέγερση που ακολούθησε την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο στο δρόμο από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Εν τούτοις μοιάζει με μία αιωνιότητα. Είχε δίκιο ο Alain Badiou που το αποκάλεσε "συμβάν". Σηματόδοτησε την έναρξη μίας σκοτεινής περιόδου, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, και στην οποία η ενική υποκειμενικότητα εξακολουθεί να αντικειμενοποιείται με αυταρχισμό από την εγχώρια βιοεξουσία.
FOR THE DARKNESS
[οι acte vide εμφανίζονται απόψε με τον James Blackshaw στo six d.o.g.s ]

5 Δεκ 2012

THE list



 1  Laurel Halo – Quarantine
 2  Sun Araw & M Geddes Gengras meet the Congos – Icon Give Thank
 3  Actress – RIP
 4  Jakob Ullmann – Fremde Zeit Addendum
 5  Jason Lescalleet – Songs About Nothing
 6  CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage – Live at the Grimm Museum 1
 7  Bob Dylan – Tempest
 8  Julia Holter – Ekstasis
 9  Carter Tutti Void – Transverse
10  Ricardo Villalobos – Dependent and Happy
11  Scott Walker – Bish Bosch
12  Josephine Foster – Blood Rushing
13  Fushitsusha – Mabushii Itazura Na Inori
14  Haino/O’Rourke/Ambarchi – Imikuzushi
15  Death Grips – The Money Store
16  Emptyset – Medium
17  Dean Blunt & Inga Copeland – Black is Beautiful
18  Andy Stott – Luxury Problems
19  V/A – Wandelweiser und so Weiter
20  Morton Feldman – Crippled Symmetry: At June in Buffalo
21  Richard Skelton – Verse of Birds
22  The Bohman Brothers – Back on the Streets
23  Kendrick Lamar – good kid, m.A.A.d city
24  Michael Pisaro and Toshiya Tsunoda – Crosshatches
25  Bass Clef – Reeling Skullways
26  Aaron Dilloway – Modern Jester
27  Killer Mike – RAP Music
28  Shackleton – The Drawbar Organ/Music for the Quiet Hour
29  Rhodri Davies – Wound Response
30  Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Mature Themes
31  Wadada Leo Smith – Ten Freedom Summers
32  Thomas Koner – Novaya Zemlya
33  Annea Lockwood – In our Name
34  Earth – Angels of Darkness, Demons of Light II
35  Lee Gamble – Diversions 1994-1996
36  Heatsick – Deviation
37  Duane Pitre – Feel Free
38  Raime – Quarter Turns over a Living Line
39  Swans – The Seer
40  Mark Ernestus Presents Jeri-Jeri with Mbene Diatta Seck – Mbeuguel Dafa Nekh
41  Cooly G – Playin’ Me
42  Traxman – Da Mind of Traxman
43  DJ Rashad – Teklife Vol. 1: Welcome to the Chi
44  Charles Gayle Trio – Streets
45  Frank Ocean – Channel Orange
46  Pye Corner Audio – Sleep Games
47  Peter Cusack – Sounds from Dangerous Places
48  Pelt – Effigy
49  DVA – Pretty Ugly
50  Brotzmann/Satoh/Moriyama – Yatagarasu

1 Δεκ 2012

χτυπημα στη μεση

http://web.stagram.com/tag/yuria2012/
Μάλλον από τη μέση. Η έναρξη των φετινών γιούργιων ξεκίνησε με οσφυαλγία. Με εξαίρεση την πρώτη βδομάδα που το πάλεψα, μετά λάκισα. 'Eχασα πολλά αλλά δεν έκανα ούτε τα reviews μου ούτε τη φωτογραφική κάλυψη με το νέο γκάτζετ μου aka instagram.  Χθες έχασα και το closing party γιατί με μία μαγκιά εξανέμισα όλη τη βελτίωση και ξανακαθηλώθηκα. Στενοχωρήθηκα και για τον Heatsick αλλά κυρίως για τον Βασίλη Κουλιγά
Πριν κάποια χρόνια τον ανακάλυψα τυχαία ιντερνετικά από τα artwork που έκρυβαν ένα ελληνικό όνομα. Έτσι έγινε bookmark μου, διερεύνησα τα μουσικά του projects και την εξελισσόμενη ιδιαίτερη δισκογραφική του. Τον είχα ακούσει κάποιες φορές στην Αθήνα και από τη στιγμή που μας σύστησε η Μαρία Παππά τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο. Διαπίστωσα πως είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, πολύ εργατικός, αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και καθόλου υπερόπτης χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει την αναμενόμενη καχυποψία ένεκα της σκληρότητα της διεθνούς μουσικής αρένας. Φέτος ήταν γι αυτόν η σπουδαιότερη μέχρι στιγμής χρονιά του. Το κατάλαβα νωρίς από τις πληροφορίες των ανταποκριτών μου στο Λονδίνο για το θόρυβο του PAN στα σχετικά και ενημερωμένα μικροπεριβάλλοντα της electronica αγγλικής πρωτεύουσας. Η ηλεκτρονική μουσική έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα στενά χορευτικά κλισέ και να αυτοσχεδιάζει σε πιο άρρυθμες noise φόρμες φτιάχνοντας μία νέα τάση που η PAN εκπροσωπεί πρωτοποριακά. Στο φετινό διεθνές δημοσιογραφικό συντακτικό ακολούθησαν οι εκθειαστικές κριτικές παράλληλα με τις κυκλοφορίες της δισκογραφικής του.Στις 18/12/2012 θα συντονιστώ στο boilerroom.tv/live για το 4ωρο PAN showcase.