11 Σεπ 2008


"Οι μυστικοί κήποι βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Εσωτερικού και εξωτερικού. Βρίσκονται σ' ένα σημείο ή ένα κομμάτι νου στο οποίο γεννιούναι παραμύθια. Βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από έναν ψηλό τοίχο, γύρω από ένα οικοδόμημα, στη μέση ενός ονείρου και της ιδιαίτερης πλοκής του, σε μία παραμελημένη γωνιά της ζωής μας."
Αυτό το απόσπασμα της πατρίτσιας ευγενίας δεληγιάννη για την νέα της ατομική έκθεση ορίζει πολύ εύστοχα την έννοια του μυστικού κήπου. Αλλά η εικαστικός την αποτυπώνει μοναδικά και μέσα από τα 22 μικρών διαστάσεων χαρακτικά της. Το μέγεθος τελικά δεν μετράει, ήταν η πρώτη μου αβίαστη σκέψη κάτω από τη νυχτερινή σκιά του γιγάντιου νέου μουσείου της ακρόπολης στην οδό λεμπέση. Ο μικρός χώρος της ένωσης ελλήνων χαρακτών είναι ένας μυστικός κήπος, ιδανικός για την έκθεση της πατρίτσιας. Και η αντίστιξη που γίνεται με το επικό αρχιτεκτόνημα της αθηναικής πολιτείας είναι τόσο έντονη που μου με ώθησε να επανεκτιμήσω την αξία των μυστικών μου κήπων.
"Οι μυστικοί κήποι είναι δικοί μας. Η ύπαρξή τους εξαρτάται από εμάς κι από το αν τους επιτρέπουμε να μας αποκαλυφθούν. Σ' αυτή τη διάσταση της αντίληψής μας οραματιζόμαστε το αυθεντικό και το ποιητικό, οδούς επιστροφής στη χαμένη μας αθωότητα. Από αυτό το σημείο της νοητικής μας ύπαρξης γινόμαστε ικανοί να αναγνωρίσουμε την ομορφιά της ζωής μας."

πατρίτσια ευγενία δεληγιάννη
μυστικοί κήποι
ένωση ελλήνων χαρακτών
λεμπέση 4 & μακρυγιάννη
10/9-4/10
τρ-παρ: 18.00-21.00 , σαβ: 12.00-15.00
210 9228370
www.haraktes.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου