3 Απρ 2009

IGITUR


Ιγκιτούρ του Stéphane Mallarmé

σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
μετάφραση : Μαρία Ευσταθιάδη
performers: Ντίνος Νικολάου, Δανάη Στεφάνου, Νατάσσα Γιανναράκη
μουσική : Γιάννης Κοτσώνης, Δανάη Στεφάνου, Δημήτρης Παπαδάτος
live electronics: Γιάννης Κοτσώνης
διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Θ. Γλυνάτσης και Ν. Νικολάου
κατασκευή γλυπτού: Περικλής Πραβήτας

Η πολιτιστική εταιρία KNOT ξεκινάει την καλλιτεχνική της πορεία με την πανελλήνια πρώτη παράσταση του Ιγκιτούρ, του πειραματικού θεατρικού κειμένου του Γάλλου ποιητή, Στεφάν Μαλλαρμέ. Ο Ιγκιτούρ περιγράφει την πορεία ενός νέου άντρα προς το θάνατο, που δεν σηματοδοτεί το απόλυτο τέλος, αλλά μια εκρηκτική αφετηρία.
Μια ομάδα σκηνοθετών, ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών συνθέτουν μια ιδιότυπη performance, που συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, το sound design και την εγκατάσταση.
Το κείμενο που θα χρησιμοποιηθεί, ειδικά μεταφρασμένο από την Μαρία Ευσταθιάδη για την παράσταση, περιλαμβάνει κομμάτια που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα Ελληνικά.
Μετά την παράσταση της 6ης Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα του έργο του Μαλλαρμέ, όπου θα μιλήσουν οι Δημήτρης Δημητριάδης, Μαρία Ευσταθιάδη, Δανάη Στεφάνου και Θέμελης Γλυνάτσης.
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της παράστασης θα παρουσιαστούν στα διεθνή συνέδρια «Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (27-29 Μαρτίου 2009) και «Theatre Noise» στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (22-24 Απριλίου 2009).

4,5,6 & 11, 12, 13
Απριλίου 2009
9.00μμ
διάρκεια: 50’
τηλ. κρατήσεων: 6939 163425
Εκθεσιακός χώρος Κ44,
Κων/πόλεως 44,
Γκάζι

[Μετά την παράσταση στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ποίηση του Μαλλαρμέ, με εισηγητές τους Δημήτρη Δημητριάδη, Μαρία Ευσταθιάδη, Θέμελη Γλυνάτση, και Δανάη Στεφάνου.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου