14 Απρ 2008

ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2008

ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

«νομίσαμε ότι η ιστορία της διαφθοράς έχει να κάνει με πέντε νταβατζήδες για να αντιληφθούμε επί των ημερών μας και από δικά μας στελέχη ότι όλο το σύστημα όπως έχει δομηθεί είναι φυτώριο διαφθοράς».

Πέτρος Τατούλης, βουλευτής ΝΔ.

4 σχόλια:

  1. σκεφτόμουν τις προάλλες... έχεις ένα όποιο σύστημα που στην αρχή από τους 10 κάποια στιγμή ξεκινά να κλέβει μόνο ένας. δεν το λέει σε κανέναν, ούτε στην γυναίκα του. η ζωή του καλυτερεύει, πέφτουν σιγά σιγά και οι ενοχές. εν τω μεταξύ, παρατηρεί πως και κάνα δυό ακόμα έχουν αρχίσει να στρώνουν τη ζωούλα τους. καινούριο όχημα, καινούριο σπίτι και όλα αυτά σχεδόν αστήρικτα οικονομικά. κάπου εκεί αρχίζει να το συζητά με τους άλλους. και αυτό φέρνει ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα με την έννοια της κλοπής και απαλείφει οριστικά τις όποιες ενοχές. και κάποια στιγμή μετά την διήγηση του σε μια παρέα με τα ποτήρια κρασί στο χέρι, του λέει ένας άλλος "έλα ρε, στην επόμενη δουλειά βάλε κι εμένα μέσα!".

    σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε τώρα. στο κλέβω και κάνω και "χαβαλέ".

    τι θα συμβεί λοιπόν μετά; χμ... όταν ένα σύστημα φτάσει σε τέτοια σήψη, αναγκαστκά δεν πρέπει να οδηγηθεί σε - ηθική αν θέλεις - κρίση; η κρίση θα φέρει ακολούθως κάποια αλλαγή. όσο σημαντικότερη, τόσο περισσότερο θα αργήσει να φτάσει ξανά σε οριακή σήψη το σύστημα.

    άνθρωποι είμαστε, γεμάτοι λάθη!

    lol

    α, καλορίζικο δεν είπα! ;)

    μηνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ιστορια δειχνει οτι απλα το συσημα ανακαμπτει με νεους τροπους που τουσ αποκαλει αλλαγη.η συζητηση επι τουτου θα συνεχιστει.αληθεια τι σημαινει το lol επειδη το εχω δει κι αλλου? helmet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lol = laughing out loud

    ναι, η συζήτηση είναι μεγάλη. το σύστημα φέρνει το ίδιο τις αλλαγές για να μπορέσει να αποφύγει την εκ θεμελίων διάλυση

    μηνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poso epikaires einai oi parimies ..eprepe na tis didaskoun sta sxolia ,toses alithies se dyo seires mesa. kalimera helmet....yparxoyn kai kapoioi politikoi poy anagnvrizoyn oti h katastash einai xalia .

    ΑπάντησηΔιαγραφή