11 Απρ 2008

είναι η VIDEO ART η ελλαδική POP ART;

Αν υπάρχει μία πραγματική ποπ τέχνη για το μαζικό κοινό της ελλάδας, μία τέχνη που αντανακλά το ποπ και καθίσταται απόλυτα εύληπτη σε μαζική κλίμακα, είναι η VIDEO ART. To ελλαδικό κοινό, έχοντας στο ενεργητικό του άπειρες ώρες τηλεοπτικής εικονοληψίας, είναι το πιο πρόσφορο κοινό για την συγκεκριμένη τέχνη. Οι κώδικες και οι τεχνικές της έχουν περάσει στο συλλογικό συνειδητό. Οι συμβολισμοί και τα μηνύματά της μπορούν να αποκωδικοποιηθούν αβίαστα. Η γλώσσα της μιλιέται απ'όλους και δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση όπως η γλώσσα των άλλων εικαστικών τεχνών.

6 σχόλια:

  1. καλησπερα ,εχεις λαβει μερος στην εκθεση? ισως περασω αυριο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι. καμία σχέση. είμαι απλά επαγγελματίας φιλότεχνος. και εκθέτουν αρκετοί φίλοι. πάντως για να δεις τα projects έχει υπόψιν ότι χρειάζεσι αρκετή ώρα. και εγώ αύριο θα περιηγηθώ στα εκθέματα.και την κυριακή. απόψε θα πάω για τη συναυλία και να δω γνωστό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματικά, νομίζω πως η προσέγγισή σου στο θέμα είναι ακριβής και γίνεται ολοένα πιο εμφανής στις νεότερες γενιές. οι έλληνες έχουν εκπαιδευθεί στο να συλλαμβάνουν άμεσα τα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω των κινούμενων εικόνων. αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πολλά έργα, είτε video είτε videoεγκαταστάσεις αποτυγχάνουν: πολλές φορές ο δημιουργός μπαίνει στον πειρασμό να αφεθεί σε ένα διδακτικό ύφος το οποίο απορρίπτεται από το κοινό ως υπερβολή. το συναίσθημα μπορεί να μεταφερθεί με πολύ απλό ύφος. άποψη μου βέβαια, τουλάχιστον εγώ ως δημιουργός έχω αυτή την οπτική.

    μηνάς ν. μηλιαράς
    http://plus.ma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. +ma χαιρομαι για την γνωριμια και το σχολιο σου με βρισκει απολυτα συμφωνο.επισκεφτομαι αμεσα το blog σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (για αποφυγή παρεξηγήσεων, το Αμόνι δεν είναι δικό μου, είμαι απλά ο mod του blog)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εισαι καταπληκτικος +μα. παλι τυχαια ειδα το σχολιο σου. καταλαβα οτι το αμονι ειναι συλλογικο μπλογγ. φανταζομαι για να επικοινωνω πρεπει να σου στελνω μειλ. διαβασα το μηνθμα στο σι μποξ και σου απαντησα. θα επικοινωνησω αμεσα. καλο βραδυ.:)helmet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή