20 Μαΐ 2008

AΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΗΣ



Η νέα ιδιότυπη έκθεση του καλλιτέχνη και curator Αντώνη Βάθη λέγεται " αυτοσαρκασμοί ". Ο ίδιος αναφέρει:
Αν με την αυτοπροσωπογραφία του το άτομο συνεβρίσκεται με το ιστορικό του μοντέλο, όπως έγραψε ο Αντονέν Αρτώ, με τον αυτοσαρκασμό προσπαθεί να σατιρίσει τους φόβους του και να τελετουργήσει καθαρτικά μέσα από την πράξη της αυτοβασκανίας. Ίσως πάλι οι αυτοσαρκασμοί να λειτουργούν ως ένα ισοδύναμο αυτογνωσίας και δικλίδα ασφαλείας απέναντι στην αλαζονεία, ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή ύβρη σε Θεούς και ανθρώπους. Όσο πιο γυμνός ο αυτοσαρκασμός, τόσο πιο κοντά στο ανθρώπινο μέτρο και πιο μακρυά της νέμεσης του Θεού!
Επεξεργάστηκε έργα του, αυτοσαρκάζοντας την φυσιογνωμία του. Τα τύπωσε σε σχήμα flyer και αφίσας σε velvet 100, και τα κρέμασε από ένα συρματόσχινο σαν σε ένα πίνακα ανακοινώσεων. Έδωσε μία νέα οπτική στη μεγάλη δουλειά του που την χώρεσε έτσι στις μικρές διαστάσεις ενός καφέ.




ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΗΣ : " αυτοσαρκασμοί " .
Grain espresso bar, Ομήρου 33, Κολωνάκι.

1 σχόλιο:

  1. καταπληκτικος ο βάθης, πολύ ωραίοι οι αυτοσαρκασμοί!!! οντως θέλει πολύ θάρρος για ένα καλλητέχνη να αυτοσαρκάζεται και να ξεπερναει τα όρια του "καθώς πρέπει" και συγχρόνως να παραμένει τέχνη αυτό που κάνει!!!
    αλλα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα κάνεις αναρτησεις στην λαιφο αφου οι ανθρωποι ειναι ασχετοι και ακαλλιέργητοι??? τα σχόλια τους ειναι το λιγοτερο επιθετικά γεμάτα απο την αγένια που χαρακτηρίζει τον μέσο ελληνα που βλέπεις μέρα μεσημέρι στο λεοφωρίο στο τρόλεϊ στην ομόνια κλπ!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή