7 Οκτ 2010

αύριοΗ ετικέτα αγχιβατειν σε συνεργασία με την Knot Arts παρουσιάζουν δύο από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς ηχοπλασίας. Η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα σετ από τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και θα κλείσει με την πρώτη ζωντανή σύμπραξη τους.
Francisco Lopez
...Ο Ισπανός Francisco Lopez θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του πειραματικού χώρου. Για περισσότερα από 30 χρόνια εξερευνά τον ηχητικό ορίζοντα του πλανήτη και προτείνει μια σε βάθος φαινομενολογική ακρόαση του κόσμου. Οι ριζοσπαστικές πρακτικές του τον έχουν ταξιδέψει έως τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, τις αφιλόξενες ερήμους της Παταγονίας, τα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλων. Συχνά στο έργο του συναντά κανείς ήχους από άγρια πανίδα μαζί με αστικούς ήχους ή βιομηχανικούς βόμβους, ενώ στις συναυλίες του, κάθε οπτική ή άλλη αναφορά είναι ανεπιθύμητη. Στιγμές σχεδόν απόλυτης σιωπής όσο και βόμβοι απίστευτης δυναμικής είναι συνήθη στις εμφανίσεις του – πάντα επιδεικνύοντας μια απαράμιλλη μουσικότητα. Έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες δίσκους σε μερικές από τις σημαντικότερες ετικέτες του χώρου και έχει δώσει σωρεία συναυλιών σε σημαντικότατους χώρους σε όλες τις ηπείρους.
http://www.franciscolopez.net/

Z'EV
Ο αμερικανός z’ ev - κατά κόσμον Stefan Zoel Weisser - ξεκίνησε την καριέρα του παράγοντας οπτική και ηχητική ποίηση μετά από σπουδές με τον Emmet Williams. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του industrial κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 70. Η δουλειά του με μεταλλικά κατακουστικά κρουστά ήταν εμβληματική για τις γενιές που ακολούθησαν και η επιρροή του έργου του σε μεταγενέστερα συγκροτήματα αδιαμφισβήτητη. Σε αντίθεση με την πιο χορευτική εμπορική διάσταση που πήρε το κίνημα τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ο z ’ ev έμεινε πιστός στην πειραματική παράδοση συνεχίζοντας να εντρυφεί στον ακραίο ήχο και μελετώντας παράλληλα διάφορες εσωτερικές κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην σχεδόν τριών δεκαετιών καριέρα του, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του industrial κινήματος και του πειραματικού ήχου, όπως οι Boyd Rice, John Zorn, Genesis P. Orridge, Henry Rollins, David J. (Bauhaus), KKNULL, B.J. Nilsen, Pita, John Zorn, Masami Akita (Merzbow), Chris Watson. http://www.rhythmajik.com/
Knot Gallery
Μιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου [εισ. από Πύρρου], Αμπελόκηποι
πλησιέστερος σταθμός μετρό: Αμπελόκηποι
λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση Ζαγορά)
πληροφορίες: 6939163425 - 6945532887
είσοδος: €20

οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30μμ
η συναυλία ξεκινά στις 9μμ

____________________________________________________________________

Africa Hitech (Mark Pritchard & Steve Spacek, Warp Records/UK)
Actress (Werk Discs/UK)
Zomby (Hyperdub, Werk Discs/UK)
Knobs (GR)
Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, το BIOS παρουσιάζει τους Αfrica Hitech, το καινούριο project του Μark Pritchard και του Steve Spacek, τον μυστηριώδη Actress και τον αντιστάρ της electronica Zomby σε μία σειρά από dj sets όπου το Detroit-techno συναντά το hip-hop, το rnb και το dubstep για να μετουσιωθούν συνδυαστικά σε έναν ήχο που έρχεται από το μέλλον.
Ώρα Έναρξης: 23.00
Είσοδος: 20 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου