29 Ιαν 2011
υλακή
αν ξεχαστώ και δε βάλω /index_us.php ή το απλούστερο /uk/ μετά το viceland.com βγαίνει το εξοργιστικό πλέον "έρχεται σύντομα" [πόσο σύντομα λατρευτέ μας κ.τσαγκαρουσιάνε;] / μήπως να αποδεσμεύατε το viceland.com από το επί ενάμισυ χρόνο ανύπαρκτο /gr/;
28 Ιαν 2011
27 Ιαν 2011
The God's Speech.
"I started my professional activity as a neurologist trying to bring relief to my neurotic patients. Under the influence of an older friend and by my own efforts, I discovered some important and new facts about the unconscious in psychic life, the role of instinctual urges and so on. Out of these findings grew a new science, Psycho-Analysis, a part of psychology and a new method of treatment of the neuroses. I had to pay heavily for this bit of good luck. People did not believe in my facts and thought my theories unsavoury. Resistance was strong and unrelenting. In the end I suceeded in acquiring pupils and building up an International Psycho-Analytic Association. But this struggle is not yet over. Sigmund Freud."
Sigmund Freud, BBC broadcast recorded at Maresfield Gardens, 7 December 1938.
ο ALAIN BADIOU στην αθήνα 27-28-29/01/2011 [2ο]
Στον ελλαδικό ιστό υπάρχουν ημιτελείς αναφορές από τρία μπλογγ για την επίσκεψή του στην αθήνα. Από όσο τσέκαρα στο τύπο, δεν υπάρχει τίποτα. Αλλά ακόμα και ο πατάκης που υποτίθεται ότι πρωτοκυκλοφορεί ένα από τα τελευταία βιβλία του Alain Badiou, το "Δεύτερο μανιφέστο για τη φιλοσοφία", δεν το παρουσιάζει καν στο σάϊτ του.
Σήμερα, Πέμπτη 27.1.11, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, "Μορφές της γυναικείας υποκειμενικότητας στον σύγχρονο κόσμο", ώρα 19κ30.
Αύριο, Παρασκευή 28.1. 11, στο Πολυτεχνείο, κτίριο Τοσίτσα, "Για την κρίση : Ποιος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε; Ελλάδα, Τυνησία." , ώρα 18κ30.
Μεθαύριο, Σάββατο 29.1.11, Σαρρή 14, "Τι σημαίνει να αλλάξουμε τον κόσμο;", ώρα 11κ30.
C U THERE.
23 Ιαν 2011
eldritch synthedelia
είναι όρος του φάκτ για τη μουσική που φτιάχνουν ο ανσάμπλ εκονομίκ [φωτό] και ο ουμμπέρτο που αμφότεροι κυκλοφόρησαν στα τέλη του 10 στη νοτ νοτ φαν δ ι α μ ά ν τ ι α / το φάκτ έρχεται δεύτερο στην σχετική ανάλυση για την περσυνή επιρροή των horror 70'ς που έκανε ήδη το WIRE -με μνεία και στους Mater Suspiria Vision / το eldritch synthedelia όμως είναι όλο του φάκτ / με δεξί κλικ στη φωτό του μπράϊν πάϊλ κάνεις πρίβιου στο σάϊκυκάλ του.
HIGHLY RECOMMENDED
22 Ιαν 2011
swinging athens
20 Ιαν 2011
High Wolf
"Ο High Wolf αντιπροσωπεύει τη γαλλική έκφραση ενός ευρύτερου νέο-ψυχεδελικού μουσικού κινήματος με κύριους εκφραστές τους Skaters, Pocauhanted, Ducktails, Sun Araw, Vibracathedral Orchestra, κ.α. Με αναφορές από το ethnic και την exotica μέχρι την drone και το kraut, επαναπροσδι ορίζει το νόημα της ‘τριπαρισμένης’ μουσικής της επόμενης δεκαετίας. Μετά την πετυχημένη περιοδεία του στην Ιαπωνία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στη Σκηνή του Booze Cooperativa. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Lunar Miasma και Bruised Lee ενώ τα decks αναλαμβάνουν oι Sound Injections." sfs
περισσότερες πληροφορίες εδώ.
περισσότερες πληροφορίες εδώ.
18 Ιαν 2011
καθαρόαιμη drag
Το περιορισμένων αντιτύπων βινύλιο εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα και στο σχετικό γουιτσ χάουζ φόρουμ γίνεται μαλλιοτράβηγμα από τους οπαδούς. Το ντούο από τη νέα υόρκη κυκλοφόρησε το δεκέμβριο από τα πιο αντιπροσωπευτικά άλμπουμ της σκηνής, η οποία εξελίσσεται διαρκώς και περιμένω να δημιουργήσει τα άνθεμ της.
[και εδώ]
ο ALAIN BADIOU στην αθήνα 27-28-29/01/2011
17 Ιαν 2011
15 Ιαν 2011
14 Ιαν 2011
NOTHING DAYS Event @ Bios, Σάββατο 15.1.11
"Το Σάββατο 15.1 στο πρώτο event του Νothing Days μας κάνουν την τιμή να παίξουν ζωντανά στο Bios μερικοί από τους καλύτερους της προηγούμενης χρονιάς, που το 2011 ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα:
Demdike Stare
Μουσικοί, παραγωγοί, συλλέκτες, κυνηγοί ήχων εδώ και χρόνια οι δύο Demdike Stare είναι από τους σημαντικότερους δημιουργούς ηλεκτρονικής μουσικής που μπορείς να πετύχεις σήμερα. Ο Miles Whittaker και ο Sean Canty έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία στην «χορευτική» σκηνή της Αγγλίας (και οι δύο ζουν και εργάζονται στο Μάντσεστερ), ο Whittaker ως MLZ και το μισό των Pendle Coven και ο Canty στην Finders Keepers, την εταιρία του Andy Votel που ανατυπώνει «χαμένους» θησαυρούς από ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλη την προϊστορία τους, η μουσική των Demdike Stare έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της μουσικής για κλαμπ, ακόμα κι όταν χρησιμοποιεί σαν βάση τους χορευτικούς ρυθμούς. Οι πρώιμοι ηλεκτρονικοί ήχοι μπερδεύονται με dub, drone, ανατολίτικες μελωδίες, τζαζ, techno και όλους τους ήχους που δημιουργούν το φάσμα της hauntology και αυτό που προκύπτει είναι ένα μίγμα απόκοσμο και χαρακτηριστικά δικό τους. Με το άλμπουμ Symbiosis που κυκλοφόρησε το 2009 και τις «επιτυχίες» των Jannisary και Haxan (από τη ομώνυμη ταινία για τη μαγεία μέσα στους αιώνες του Benjamin Christensen) προκάλεσαν αίσθηση, το ίδιο και με τα ιδιόμορφα μιξ τους που ακολούθησαν, τα τρία άλμπουμ που κυκλοφόρησαν όμως μέσα στο 2010 (Forest of Evil, Voices of Dust και Liberation Through Hearing –το καθένα βασισμένο σε ένα ξεχωριστό concept και με μια ιδιαίτερη προσέγγιση της μουσικής «μυσταγωγίας») απέδειξαν ότι είναι όντως από τα σημαντικότερα κεφάλαια της μουσικής του παρόντος.
Δεν κάνουν πολλά live, για την Αθήνα πάντως ετοιμάζουν ειδικό show με αποκλειστικό νέο κι ακυκλοφόρητο υλικό. Μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά.
Hype Williams
Οι στιγμές ευφορίας διαδέχονταν τα βασανιστικά μπιτ, οι συριστικοί θόρυβοι και οι μεταλλικοί ήχοι διαδέχονταν τις ασιατικές μελωδίες και τον ρετρό ήχο της ghost box, οι ανατολικοί ήχοι στροβιλίζονταν σαν δερβίσηδες, σάμπλς από φωνές ευαγγελιστών χάνονται πίσω από ψυχεδελικά ξεσπάσματα, το ξεκίνημα απ’ το lady in red λουπάρεται μαζί με ένα απόκοσμο λα-λα και ένα ψεύτικο κλάμα και το hypnagogic αποκτάει υπόσταση πίσω από το φλάουτο απ’ το aftermath του Τρίκι. Κάπως έτσι ακούγονταν στην αρχή. Η συνέχεια ήταν… απρόβλεπτη. Πραγματικά αχαρακτήριστοι. Εκεί που πιστεύεις ότι είναι άλλο ένα hypnagogic pop σχήμα και πας να τους τοποθετήσεις δίπλα στα βαρετά ονόματα του «είδους», προκύπτουν χιπ χοπ και δηλώνουν ότι ακούνε μόνο R&B. Μετά «πειράζουν» το Sweetest Taboo της Sade και παίζουν θόρυβο, γράφουν μουσική για το σόου του Dior (;) και λένε στη συνέντευξή τους ότι το καλύτερο νέο γκρουπ που άκουσαν είναι οι…Cocteau Twins. Κι οι ίδιοι αδυνατούν να ορίσουν τον ήχο τους, δημιουργούν από απόσταση (ο ένας ζει στο Λονδίνο κι η άλλη στο Βερολίνο), παίζουν απλά τη μουσική που τους αρέσει να ακούνε και γράφουν κομμάτια με συχνότητα Prince (στα ’80s). Οι δίσκοι τους (δύο άλμπουμ, το ένα από τους δίσκους-φετίχ της περσινής χρονιάς και δύο ep) είναι μοναδικά δείγματα μουσικής της «νέας εποχής», τα home βίντεό τους στο youtube φανερώνουν ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και τα live τους είναι απίθανα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση απ’ τους δίσκους. Το επόμενο (κανονικό) άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, έχουν στα σκαριά και κάποια ep, ετοιμάζουν dvd, όλα αυτά, παλιά και καινούργια θα ακουστούν στο live τους το Σάββατο το βράδυ στο Bios σε μια εμφάνιση για το ελληνικό κοινό που υπόσχονται ότι θα είναι αξέχαστη.
Larry Gus
Η περίπτωση του Larry Gus είναι μοναδική. Η Βέροια μια μέρα θα πρέπει να δώσει το όνομά του σε μια πλατεία και μία λεωφόρο και ο Βόλος να ονομάσει την παραλία Μελίδη. Και Larry Gus ένα σπέσιαλ εκμέκ. Toν Larry Gus τον γνώρισα μια βραδιά στο Μικρό Μουσικό μετά από μια σοκαριστική εμφάνιση [ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα και… δεν έμοιαζε με τίποτα], είχε διασκευάσει Moondog, είχε παίξει το Girl You’re No Failure και μπόλικο τέκνο και μας είχε αφήσει άφωνους και τους δεκαπέντε που τον είχαμε δει. Ο Larry από τότε έχει γίνει μεγάλος και τρανός, έχει κάνει ένα σωρό live (όλα διαφορετικά μεταξύ τους), έχει βγάλει δύο άλμπουμ, το Iasmos [στο εξώφυλλο ταξιδεύει πάνω σε ένα τρένο που γράφει «2»] και το Stitches, ήδη κλασικό. Δεν ξέρω αν το Stitches είναι ο καλύτερος δίσκος που κυκλοφόρησε από ελληνική εταιρία τα τελευταία χρόνια, για μένα είναι ο αγαπημένος μου και αυτός που έχω ακούσει τις πιο πολλές φορές.
Ο Larry είναι απρόβλεπτος, έχει τρομερό δυναμικό, έχει σχεδόν έτοιμη νέα δουλειά που αναμένω με την ίδια λαχτάρα που περιμένω [χμμμ…] και του Burial και δεν θα αργήσει η μέρα που θα ασχολούνται όλοι μ’ αυτόν. Παγκοσμίως.
Το event ξεκινάει γύρω στις 8, οι πόρτες του υπογείου ανοίγουν στις 6, τα live θα ξεκινήσουν γύρω στις 10. Πριν τα live θα παίζουν μουσική οι Poplie-ers: Oksikemia, Spiral, Narita και Quietdrumming και μετά ο Haunted Dancehall.
Η είσοδος είναι 5 ευρώ."
M.HULOT
12 Ιαν 2011
ο π ω σ δ ή π ο τ ε
Giuseppe Ielasi
Συνθέτης και μουσικός με μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων, ο Ιταλός Giuseppe Ielasi έγινε γνωστός σε εμάς στις πρώτες του επισκέψεις στην Αθήνα ως κιθαρίστας, το ίδιο εύκολα όμως θα μπορούσαμε να τον είχαμε συναντήσει πίσω από ένα λάπτοπ ή ένα ζευγάρι πικάπ. Η ίδια η μουσική του κινείται εξίσου άνετα ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, λιτές μελωδικές διαδρομές, κονκρετ πειραμματισμούς αλλά και τον σύγχρονο χορευτικό ήχο. Ως παραγωγός ήταν υπεύθυνος για την εταιρία-σταθμό για την πειραμματική μουσική στη δεκαετία του 90, την Fringes Recordings, σήμερα βρίσκεται πίσω από τα λέιμπλ Schoolmap και Senufo Editions. Τη δική του μουσική διανέμει πλέον το εμβληματικό για τον σύγχρονο μίνιμαλ ήχο λέιμπελ της 12k.
Αναστάσης Γρίβας
Ο Αναστάσης Γρίβας στο πλαίσιο της ηχοχρωματικής αναζήτησης και της αυτοσχεδιαστικής πρακτικής σε μια σόλο εμφάνιση συνδυάζει εφαρμογές και φαινόμενα της ηλεκτροακουστικής (μαγνήτες, phasing, feedback) με τη χρήση ιδιοκατασκευασμένων οργάνων και διευρημένων τεχνικών.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)