10 Αυγ 2009

νέα καλλιφόρνια

Μετά τον John Maus, της προηγούμενης ανάρτησης, ήρθε συνειρμικά ο Ariel Pink - ο Maus είναι ο κιμπορντίστας του- και η δισκογραφική Human Ear Music. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική πολιτισμική οργάνωση που κάνει εκδηλώσεις, διοργανώνει πρότζεκτς και κάποιες κυκλοφορίες -ας πούμε το vinyl microstore σε πιο μεγάλη κλίμακα. Τα κριτήρια είναι καλλιτεχνικά σύμφωνα με το όραμα των ιδρυτών της.
Το 2007, ένα χρόνο μετά την δημιουργία της, κυκλοφόρησε τη συλλογή The Human Ear Volume 1 δείχνοντας τις προθέσεις της. Εδώ είναι το σημείο που θα ήθελα να έχω γνώσεις μουσικής για να περιγράψω τον ήχο της. Μπορώ να πω πολύ απλοϊκά ότι το αναλογικό συνθεσάϊζερ είναι αυτό που δίνει το lo-fi στίγμα των ετερόκλητων κομματιών και η ποπ ερμηνεία υψηλότερων προσδοκιών κάνει τη συλλογή καθηλωτική.
Αυτό που μου άρεσε επίσης στην Human Ear Music είναι το δίκτυο που έχει δημιουργήσει με άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Stones Throw Records-η άλλη δισκογραφική της "νέας Καλλιφόρνιας" με ειδίκευση όμως στον μαύρο ήχο. Στο νέϊμ ντρόπινγκ της αναφέρω μόνο J Dilla και Μadlib.
O κ.Ιλό στις τελευταίες του αναρτήσεις μας δίνει τις νέες κυκλοφορίες των τέκνων της Stone Throw Records, του λευκού μαύρου Mayer Hawthorne και της Georgia Ann Muldrow. Ο λευκός μαύρος της Stone Throw που μου αρέσει είναι ο James Pants. O Egyptian Lover πήρε το Cosmic Rapp του τελευταίου με 6 τρακς και το έκανε ένα 12" σoύπερ. Το δε τρακ ΚΟΣΜΙΚ ΡΑΠΠ-και στα 2 μίξες- σ κ ο τ ώ ν ε ι. Όπως λέει και το εξώφυλλο ο Αιγύπτιος Εραστής συναντά τον Τζέϊμζ Πάντς.
τζέϊμζ πάντς-κόσμικ ράππ-ετζύψιαν λάβε μίξες-στόουν θρόου

Y.Γ. Kαλιφόρνια φίβερ. Μόλις ανακάλυψα ότι και ο σούπερ ντούπερ νέος μου αγαπημένος gutted έγραψε σήμερα για την Georgia Ann Muldrow και ένα ακόμα μέλος της Stone Throw τον Dudley Perkins στο σούπερ ντούπερ novelty waves του. Θα αναφερθώ σύντομα στον gutted...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου