24 Δεκ 2012

8 πρωτοτυπα και φθηνα βιβλια για ιδιαιτερα δωρα

"Η λέξη ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ είναι ο ελληνικός νεολογισμός της λέξης locavore και περιγράφει την γαστρονομικη κατηγορία ανθρώπων που καταναλώνουν μόνο τα προϊόντα που παράγει ο τόπος τους. Τον Δεκέμβριο του 2011 οι εκδόσεις ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ εξέδωσαν τα τρία πρώτα βιβλία τους, προϊόντα μιας αυστηρά τοπικής προσέγγισης στη διανομή γνώσεων και ιδεών. Διατίθενται µόνο στην περιοχή των Εξαρχείων Αττικής."
Έτσι ξεκίνησαν πέρυσι οι εκδόσεις τοποβόρος. Τα τρίτα πρώτα βιβλία ήταν τα: ΑΝΩΝΥΜΟΥ Kakorizikh 64 σελ 4 ευρώ, EYALWEIZMAN Μέσα από τοίχους 64 σελ 4 ευρώ και MIKE DAVIS Νεκρές Πόλεις 120 σελ 5 ευρώ. Φέτος κυκλοφόρησαν άλλα πέντε, τα εξής: BOBBY SEAL Όταν οι μαύροι πάνθηρες πήρανε τα όπλα 128 σελ 5 ευρώ, GRISELIDIS REAL Το καρνέ μίας εταίρας 64 σελ 4 ευρώ, JENNIFER COTTER Ταξική πάλη και ψηφιακός φεμινισμός 64 σελ 4 ευρώ, JULIUS VAN DAAL Όμορφη σαν φυλακή που καίγεται 64 σελ 4 ευρώ, KLF Πώς να κάνετε μία νούμερο ένα επιτυχία 120 σελ 5 ευρώ.
Επειδή δεν είναι εφικτό να γράψω μία σύνοψη για όλα ας πω για τα δύο πιο πιασάρικα και διαστροφικά. Το Kakorizikh είναι 125 μυνήματα κινητού που βρέθηκαν σε κινητό από δεύτερο χέρι σε κατάστημα στην κάνιγγος και τα οποία δεν είχαν σβηστεί. Είναι μυνήματα πάθους και μίσους ενός άνδρα προς την ερωμένη του που τον παράτησε. Η αδύναμη στιγμή ενός άνδρα. To καρνέ μίας εταίρας, είναι το πραγματικό καρνέ μίας ελβετίδας πόρνης που μεταφράζεται πρώτη φορά στα ελληνικά. Περιγραφές των βίτσιων των πελατών και ψυχογραφηματικές σημειώσεις γι αυτούς. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι σχεδόν όλοι τους ήθελαν να τους βάζει κολοδάκτυλο για να χύσουν. 
Όλα τα βιβλία είναι σε βολικό μέγεθος πόκετ για να μεταφέρονται εύκολα σε κάθε δύσκολη στιγμή, πολύ ωραία αισθητική εξωφύλλου και τόπο καταγωγής μία γειτονιιά της αθήνας που υπονοεί και μία άλλου τύπου αποκλειστικότητα. 
Αναλυτικές συνόψεις και όψεις των βιβλίων, σημεία διανομής, κλπ στο site των εκδόσεων ΤΟΠΟΒΟΡΟΣ.
64 σελίδες | τιμή: 4 ευρώ
ΑΝΩΝΥΜΟΥ
Kakorizikh
ΑΝΩΝΥΜΟΥ
Kakorizikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου