25 Δεκ 2012

avant garde γορτινο γευμα


Από το δεύτερό τους άλμουμ"φυτά τηγανητά", τα ΦΥΤΑ μετά το κλιπ του ελεκτρο ποπ "κίτρινη σούπα" ανέβασαν το κλιπ του δημοτικού ποπ, "το γεύμα". 'Οτι πρέπει για να κάνουμε μία avant garde μετουσίωση σε πολλά από τα βαρετά, ψυχαναναγγαστικά και αναπόφευκτα γεύματα θαλπωρής κι αγάπης των γιορτινών ημερών. [Και μετά για αποτοξίνωση βάζουμε το κίτρινη σούπα.]
Για τις ελληνικές επιρροές στην μουσική τους, τα ΦΥΤΑ λένε στη συνέντευξή τους στο τρίτο τεύχος του ough!
Στη μουσική σας ακούω Άγγελο Κυρίου, Κτίρια τη Νύχτα, The Βoy, Κωνσταντίνο Β, Λένα Πλάτωνος, Larry Gus, και άλλους από Έλληνες. Τους ξέρετε αυτούς και τη μουσική τους; Από ποιους έλληνες έχετε επηρεαστεί; 
Φ89: Μα καλέ πού τα ακούς όλα αυτά;
Φ78: Λοιπόν, ένα-ένα από την αρχή. Ας μην μπερδευόμαστε. Λένα Πλάτωνος παρακαλώ ξεχωριστά από τα υπόλοιπα σ' αυτή τη λίστα για να μη μας πάρουν και με τις πέτρες. Μάσκες Ηλίου και Γκάλοπ είναι τόσο σοκαριστικά για μένα που χάνω τις λέξεις.
Φ89: Και για μένα η Λένα Πλάτωνος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που γράφω και σημάδεψε την ενηλικίωσή μου μαζί με τους Στέρεο Νόβα.
Φ78: Στέρεο Νόβα ήταν από τις πρώτες σωματικές εμπειρίες στο Μύλο το 95.
Φ89: Τι εννοείς σωματικές;  Έπαιξε σεξ;
Φ78: Όχι βλακς, απλά ήταν πολύ έντονο αυτό που είδα, με ταρακούνησε. Γι΄αυτό και τώρα στενοχωριέμαι που τo ‘χασε ο Κώστας Βήτα, μας συγκινούσε πολύ κάποτε. Τελοσπάντων, κάναμε και μια διασκευή σ’αυτόν, το "φυσσαλίδα".
Φ89: Από τα άλλα που λες, τα Κτίρια και τον Άγγελο τους έχω δει σε αρκετά live και έχουν πολύ ενδιαφέρον. Με τον Άγγελο θα ταν ωραίο να κάναμε και κάτι μαζί.
Φ78: Ο Larry Gus βασικά είχε έρθει ακάλεστος στο ρουφ γκάρντεν πάρτυ που είχα κάνει στο χωριό και από τότε τον ξέγραψα. Είμαστε συγχωριανοί, δυστυχώς.
Φ89: Γιατί, ωραίο είναι το τελευταίο του.
Φ78: Είναι αρνητικό να ξέρεις κάποιον προσωπικά. Πως να βγεις από τις καγκουρέ μνήμες; Καλύτερα να μη σχολίασω τη μουσική του... Κοίτα, τώρα αν θέλεις επιρροές από ελληνικά πράγματα, νομίζω ότι πρέπει σαφέστατα να αναφερθούμε στους ΔΡ: Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ και στα κολλάζ του Μιχάλη Σιγανίδη.
Φ89: Από ποιητές μ' αρέσει ο Όμηρος και η Άννα Βίσση.
Το "φυτά τηγανητά", όπως και το πρώτο τους άλμπουμ "ΑΝΘΗ", τα κατεβάζουμε δωρεάν από το bandcamp των ΦΥΤΑ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου