1 Δεκ 2012

χτυπημα στη μεση

http://web.stagram.com/tag/yuria2012/
Μάλλον από τη μέση. Η έναρξη των φετινών γιούργιων ξεκίνησε με οσφυαλγία. Με εξαίρεση την πρώτη βδομάδα που το πάλεψα, μετά λάκισα. 'Eχασα πολλά αλλά δεν έκανα ούτε τα reviews μου ούτε τη φωτογραφική κάλυψη με το νέο γκάτζετ μου aka instagram.  Χθες έχασα και το closing party γιατί με μία μαγκιά εξανέμισα όλη τη βελτίωση και ξανακαθηλώθηκα. Στενοχωρήθηκα και για τον Heatsick αλλά κυρίως για τον Βασίλη Κουλιγά
Πριν κάποια χρόνια τον ανακάλυψα τυχαία ιντερνετικά από τα artwork που έκρυβαν ένα ελληνικό όνομα. Έτσι έγινε bookmark μου, διερεύνησα τα μουσικά του projects και την εξελισσόμενη ιδιαίτερη δισκογραφική του. Τον είχα ακούσει κάποιες φορές στην Αθήνα και από τη στιγμή που μας σύστησε η Μαρία Παππά τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο. Διαπίστωσα πως είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, πολύ εργατικός, αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και καθόλου υπερόπτης χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει την αναμενόμενη καχυποψία ένεκα της σκληρότητα της διεθνούς μουσικής αρένας. Φέτος ήταν γι αυτόν η σπουδαιότερη μέχρι στιγμής χρονιά του. Το κατάλαβα νωρίς από τις πληροφορίες των ανταποκριτών μου στο Λονδίνο για το θόρυβο του PAN στα σχετικά και ενημερωμένα μικροπεριβάλλοντα της electronica αγγλικής πρωτεύουσας. Η ηλεκτρονική μουσική έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα στενά χορευτικά κλισέ και να αυτοσχεδιάζει σε πιο άρρυθμες noise φόρμες φτιάχνοντας μία νέα τάση που η PAN εκπροσωπεί πρωτοποριακά. Στο φετινό διεθνές δημοσιογραφικό συντακτικό ακολούθησαν οι εκθειαστικές κριτικές παράλληλα με τις κυκλοφορίες της δισκογραφικής του.Στις 18/12/2012 θα συντονιστώ στο boilerroom.tv/live για το 4ωρο PAN showcase.
Στο απόηχο από τα φετινά Yuria, το vinyl microstore συνδιοργανώνει στη KNOT το αποψινό λάιβ με τον σπουδαίο γάλλο Arnaud Riviere και Larry Gus που θα εμφανιστεί μετά από καιρό στην Αθήνα και με πρόσφατο το Silent Congas από τη DFA, Balinese Beast και Χ.Χονδρόπουλο. Είμαι με τη θερμοφόρα και με διατάσεις για να καταφέρω να παρευρεθώ. 
Συγχαρητήρια στο Constant_Dice και το Vinyl Microsore και για τα φετεινά Yuria που κάνουν τον Aθηναϊκό Νοέμβρη να έχει ένα σταθερό μουσικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου