30 Οκτ 2008

GRACE JONES


[ Corporate Cannibal ] Hurricane
Please to meet you Please to have you on my plate Your meat is sweet to me Your destiny Your fate You are my life support Your life is my sport I am a man eating machine . . .

Την 4η Ιουλίου 2008, ημέρα της βορειοαμερικανικής ανεξαρτησίας, ο τυφώνας της grace jones χτυπά ανελέητα ελευθερώνοντας το corporate cannibal από την gracejonestv. Απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στα αμερικανάκια φιλαράκια της, που στη νιότη τους σνίφαραν την επανάσταση γλύφοντας τα πόδια της στο studio54. Και τώρα εκείνοι οι ίδιοι που έχουν γίνει αυτοί που. Οι χαμερπείς συμπλεγματικοί αόρατοι μικροαστοί γόνοι εκδικούνται για την γενετικά ψυχοπνευματική τους κατωτερότητα εξουσιάζοντας αυταρχικά το παρόν, με την διαστροφική ηδονή ενός παιδοσαδιστή. Η παλιά τους φίλη grace δεν τους ξέχασε. Την ανάγκασαν να βρυχηθεί ξανά σαν την φωνή της συνείδησης που τους λείπει.

Έτσι μετά 20 χρόνια η 60χρονη contralto τζαμαικαινή αφήνει ελεύθερο τον τυφώνα της. Την Δευτέρα 3/11/2008 κυκλοφορεί το Hurricane. Στο myspace της το ακούμε όλο. Δεν μπορώ να πω ότι είναι το album μουσική καινοτομία. Σίγουρα όμως είναι το πιο φρέσκο comeback από όσα έχω δει τελευταία. Σε trip hop θεμέλια μπαίνουν λίγες dub διαθέσεις διανθισμένες με την 80΄ς νοσταλγία δημιουργώντας ένα πολύ προσωπικό αποτέλεσμα. Χωρίς να έχω δώσει την δέουσα προσοχή στην δουλειά της, το Corporate Cannibal είναι για μένα η πιο δυνατή της στιγμή. Σήμερα ο moikai (ευχαριστώ) το έδωσε από το μαγικό c-box του κ.Ιλό (ευχαριστώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου