4 Οκτ 2008

xpmag#02. ENTER.

Το ελληνικό δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό σύγχρονης τέχνης Xpmag κυκλοφόρησε το τεύχος #02 με θέμα fuck off [the end of making love]. 52 ηλεκτρονικές σελίδες, 26 έργα, 16 καλλιτέχνες.
H σύγχρονη τέχνη χρησιμοποιεί ως εκφραστικά μέσα στην υπηρεσία της εικαστικής δημιουργίας τα εργαλεία της τεχνολογίας όλο και περισσότερο. Ο όρος mixed media art που περιγράφει αυτό το ρεύμα, είναι αρκετά δύσκολο να κοινωνήσει με το κοινό από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Αφού ακόμα και αυτά τελικά μόνο μία ιδέα του πραγματικού έργου μπορούν να δώσουν χρησιμοποιώντας την φωτογραφία ως ενδιάμεσο του έργου και του θεατή. Πόσο μάλλον όταν το έργο είναι video art ή εγκατάσταση mixed media art. Μία τέτοια προσέγγιση είναι περισσότερο εφικτή μέσω ενός ηλεκτρονικού εντύπου που κοινωνεί πιστότερα αυτά τα καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης.
Βέβαια το xpmagazine δεν έχει μόνο αυτό το σκοπό. Απλά τον εμπεριέχει. Διαθέτει μία φρέσκια ματιά στην σύγχρονη ελληνική τέχνη, χωρίς κανενός είδους περιορισμούς και αποκλεισμούς. Κάθε τεύχος έχει μία θεματική ενότητα την επιλογή των έργων της οποίας έχουν βέβαια οι curators του περιοδικού. Το θέμα του τεύχους #ο3 είναι [The Ageing Process] και oι δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30.10.2008.
ENTER Xpmag.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου