23 Δεκ 2009

other moons













" Η σουίτα Τα 'Εξι Φεγγάρια του Δία είναι το πρώτο μέρος μίας ιδέας που προόριζε τη δημιουργία μίας κόνσεπτ περφόρμανσ με δεκατρία κομμάτια. Η πρόκληση ήταν να γράψω κάθε κομμάτι με διακριτά διαφορετικό ύφος συνδυάζοντας ποίηση, ηλεκτρονική τεχνολογία, σπιρίτσουαλ τζάζ, κλασσική μουσική και "σπέϊσ ρόκ" για να καθρεπτίσω τις μοναδικές κοσμικές προσωπικότητες καθενός από τα φεγγάρια που περιβάλλουν το μεγαλύτερο γνωστό πλανήτη στο σύμπαν μας.
Το ποίημα, γραμμένο από τον Ίαν Μάϊκλς και αποδοσμένο από τη μεγάλη καλλιτέχνιδα της δισκογραφίας Σούζαν Κρίστι, στηρίζεται πάνω στην άποψη που λέει ότι η ζωή στη Γη κατάγεται από το φεγγάρι του Δία Ευρώπη, το μόνο άλλο μέρος του ηλιακού μας συστήματος με υδάτινο πάγο.
Εύχομαι να απολαύσετε το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα! "
Τζών Χίλλ
Τελικά η αρχική ιδέα του 1971 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι 13 συνθέσεις έμειναν στον αριθμό 6 και στο 6 Φεγγάρια του Δία από τον Τζών Χίλλ υπάρχουν 7 τράκς-γιατί ένα είναι σε δύο εκτελάσεις και 5 απαγγελίες από τη Σούζαν Κρίστι, στίχων του μπίτ ποιήματος του Ίαν Μάϊκλς με τίτλο " Άϊ άμ δέ στόρμ όφ ντών".
Β-ΜΟΥΣΙΚΗ είναι το δισκογραφικό σέκσιον της φάϊντερς κίιπερς ρέκορδς που έχει αφιερωθεί στην ανασκαφή της πειραματικής ψυχεδέλειας του εξήντα και εβδομήντα.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου