6 Νοε 2013

η Debbie Thomas δεν ξεχνά

Η Debbie Thomas το 89-90, 10 χρονών, κάνει τα demo tapes της που θα την κάνουν βασίλισσα της ποπ.
Στις 9 Νοεμβρίου του 1989 έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Στις 20 Νοεμβρίου του 1989 εξέπεμψε το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, το Mega, με πρώτη anchorman τη Λιάννα Κανέλλη. Το 1989 παραπέμφηκαν στο υπουργοδικείο οι Α. Παπανδρέου, Π. Ρουμελιώτης, Δ. Τσοβόλας, Μ. Κουτσόγιωργας, Γ. Πέτσος. Μετά την οικουμενική κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα και τις εκλογές, στις 11 Απριλίου του 1990, πρωθυπουργός έγινε ο Κ. Μητσοτάκης. Στα τέλη του Νοέμβρη του 1990 ξεκίνησαν καταλήψεις στα σχολεία που κατέληξαν στη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από τον ΟΝΝΕΔιτη Ιωάννη Καλαμπόκα. Κάπου εκεί προσγειώθηκε το rave στην Αθήνα, στην πλατεία Μαβίλη. Και πολλά άλλα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Στην Αθήνα επίσης εκείνη την περίοδο γεννήθηκε στο μυαλό ενός 10χρονου κοριτσιού, που έπαιζε πιάνο, μία φανταστική περσόνα: η Debbie Thomas. Μία ελληνοαμερικάνα έφηβη ποπ βασίλισσα από το Χιούστον του Τέξας. Τα γεγονότα της Ελλάδας και του Κόσμου της εποχής δεν την απασχολούσαν ιδαίτερα λόγω της μικρής της ηλικίας. Κρατούσε μόνο την αισιοδοξία ότι η νέα εποχή που γεννιέται θα είναι πιο φωτεινή και θα συμβάλλει και η ίδια στην αλλαγή του κόσμου. Το μήνυμα ενδεχομένως να το εξέπεμπε στα μουσικά βραβεία του MTV στα οποία θα είχε εκτοπίσει την ατάλαντη Madonna. Και ό,τι σύντομα θα έβρισκε τον πρίγκιπά της και τον έρωτα. Έπαιζε λοιπό στο πιάνο και τραγουδούσε, ηχογραφώντας τα demo tapes της που θα την έφερναν στο προσκήνιο του ονείρου. "Μέσα σε ένα κόσμο τραγικό θα βρω σκοπό, θα βρω σκοπό. Μέσα σε ένα κόσμο τραγικό θα μπω εγώ για να κάνω καλό".
Αυτή η σπαρακτική ειλικρίνεια της εφηβης Debbie Thomas δεν πήγε χαμένη. Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε τότε το όνειρο αλλά σήμερα ακούγεται πολύ πιο φρέσκο και επίκαιρο. Ένα μέρος από αυτές τις ηχογραφήσεις ψηφιοποιήθηκε και αποκαταστάθηκε στη συλλογή home tapes με 17 τραγούδια του αγνού μεγαλείου της παιδικής αθωότητας. Κυκλοφορεί σε κασσέττα-συσκευασία δώρου από την orila records. Επίσης όπως μία πραγματική ποπ βασίλλισα έχει ριμιξ από άλλους καλλιτέχνες ως φόρο τιμής. 8 κομμάτια της διασκευάζονται στη V/A συλλογή friend takes από τους Άγγελο Κυρίου, Big Fat Lips, Γεωργία Καρύδη, The Images, Sister Overdrive.
friend takes - V/A Debbie Thomas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου