22 Δεκ 2009

eldritchtronica strikes back

Μου το σφύριξε ο κ.ιλό. Γι αυτό είναι θεός-μοναδικός-δεν-τον-αλλάζω-με-τίποτα [και για πάρα πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος]. Παρόλο που ψηφίζω δαγκωτό τον κύριο μούν γουάϊρινγκ κλάμπ και την ελντιτστρόνικα σκηνή με την γκοστ μποξ και τον τάϊμ αττένταντ, δεν ντρέπομαι να πω ότι μου ξέφυγε παντελώς η τελευταία του κυκλοφορία στράϊπντ πέϊντ φορ δε λαστ ποστ. Εξάλλου απότι διαπίστωσα πέρασε μόνο στα ψιλά του φάκτ και σε κάποια μπλογγς. Το παρήγγειλα αμέσως στο σάϊτ του μουν γουάϊρινγκ κλάμπ-μόνο από εκεί μπορεί να το αποκτήσει κάποιος. Εκτός του σιντι περιλαμβάνεται, ως συνήθως, και άπαιχτης ελντριτστρόνικα αισθητικής συνοδευτικό βιβλιαράκι. Συπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής έκανε 12,68 ευρώ. Μόνο. Ο ίαν χόντγκσον, ο κύριος μουν γουάϊρινγκ κλάμπ, μου έστειλε ευχαριστήριο μέϊλ και με ενημέρωσε ότι απεστάλη την παρασκευή το απόγευμα. Πόσο μου αρέσει ο πολιτισμός. [Τώρα πλατιάζω, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και με χαλαρώνει αυτή η φλυαρία.] Λοιπόν στο ανάμεσα προσπάθησα να το βρω στο δίκτυο και στο σόυλσιικ, για ένα πριβιουάκι, αλλά επί ματαίω. Και πριν λίγο ο κ.ιλό προσγείωσε το λινκ στο σιμποξ του.
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ΟΙ μουν γουάϊρινγκ κλάμπ. Τελικά ήταν ένας, ο ίαν χόντγκσον. Που τελικά είναι το άλτερ έγκο του μπέϊρον μόρνταντ, του κυρίου μόρνταντ μιούσικ που φέτος κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερά μου, το, ηλεκτρονικό, σύμπτομς. [Προτιμώ αυτή τη φωτό του που είναι λιγότερο στυλιζαρισμένος.] Πολύ καλά κρυμένο μυστικό και νομίζω ότι δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό-αλλά χρειάζεται δημοσιογραφική διασταύρωση από τον κ.ιλό.
Ο ίαν χόντγκσον έχει χτίσει ένα ολόκληρο κόσμο χαρακτήρων, εικόνων και ιστοριών στην αγγλική φανταστική πόλη κλίνκσελλ. Αυτό το παράλληλο σύμπαν ηχογραφεί στη μουσική του. Λίγο ανατριχιαστικό, άκρως επιβλητικό, στην καρδιά του χαουντόλοτζυ. Μετά την αντίστοφη μέτρηση της εισαγωγής, στο ε φρέντλυ γουόρνινγκ μας λέει η φωνή του εκφωνητή του μπιμπισι: "Φανταστείτε το λονδίνο κάτω από το νερό. Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία". Στα 22 τρακς μας ταξιδεύει σε αυτό το σκοτεινό σενάριο χρησιμοποιώντας μεταξύ των άλλων και αυτή την οπτικοακουστική τεχνική, που με κάποιο γκάτζετ μετατρέπει εικόνες του μπιμπισι σε ήχους-εξου και ελντριτστρόνικα αλλά δεν μπορώ να περιγράψω περισσότερο αυτό το τεχνικό θέμα όπως και του χαουντόλοτζυ.
Όποιος διάβασε αυτή την ανάρτηση τον ευχαριστώ για την υπομονή του και το εκτιμώ αφάνταστα. Το στράϊπντ πέϊντ φορ δε λάστ πόστ το ακούω ήδη τρίτη φορά, αλλά σε χαμηλή ένταση. Θα το λιώσω όταν ξυπνήσω το πρωί. Δυνατά. Επίσης δεν έχω κουράγιο να γράψω για τον κουλό τίτλο του άλμπουμ. Νύσταξα. Θα φτιάξω τα λινκ και θα πάω για ύπνο. Παρεπιμπτόντως ο μόνος χώρος ελντριτστρόνικα αισθητικής στην αθήνα είναι το Bios.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου