17 Οκτ 2009

GIZMO vs GLK : 1- love.


Δεν ήταν η πλημμύρα. Δεν ήταν η forthnet. Δεν ήταν η ζυγαριά. Ήταν ο εαυτός μου που με είχε εκνευρίσει χθες. Είμαι ασυνεπής σε μένα. Δεν έχω ακόμα τη θέληση να νικήσω τους φόβους μου. Και η προβολή είναι ο εύκολος δρόμος για να απευθυνθούμε στον εαυτό μας. Γιαυτό, την είπα στα τρία πρεζόνια στην αισχύλου-γατί δεν αντέχω να την πω σε μένα. "Είναι δυνατόν να τραβάτε από ένα βρώμικο καπάκι στο πεζοδρόμιο και να βαράτε με την ίδια σύριγγα; Θέλετε να πεθάνετε;" Με γράψανε φυσικά στα αρχίδια τους. Τους έγραψα και εγώ.
Αυτές τις σκέψεις έκανα στη βεράντα του ατελιέ της ευαγγελίας στην αριστοφάνους χαζεύοντας την νέα ανθρωπογεωγραφία του ψυρρή, για να παραδεχτώ: "Χέλμετ άλλαξε εσύ πρώτα τις πρακτικές που σε καταδικάζουν." H Σταυρούλα ήταν τρισχαρούμενη. Το νέο φόρεμα που της έραψε η ευαγγελία είναι μοναδικό. Όταν ήταν πιτσιρίκα η ευαγγελία και μου έλεγε με τα καταπράσινα μάτια της το όνειρό της, δεν περίμενα να είναι τόσο ταλαντούχο. Το θαλασσοπνίγει βέβαια στην τρικυμία της ελλαδικής μιζέριας αντί να το απογειώσει στα αλλοδαπά. Επιμένει εγχώρια. Και τη θαυμάζω γι αυτό. Δεν έχει παραιτηθεί με το άλλοθι της κακοδαιμονίας. Όπως άλλωστε και ο Βασίλης του Bios. Έχει "χτίσει" τον πιο ωραίο-μπάϊ φάρ-χώρο για την σύγχρονη κουλτούρα, στην αθήνα.
Στο χθεσινό event, bass master της βραδυάς ήταν ο Daedelus. To live που έκανε με το monome ήταν εκπληκτικό. Δεν έχω ξαναδεί και ξανακούσει κάτι τέτοιο. Πολύ σωστά υποκλίθηκε ο GLK στο set του Gizmo δίνοντας την πάσα στον Daedelus στον οποίο επίσης ορθότατα εκθίασε στο τέλος. Γιατί το set του ίδιου ήταν τραγικό. Σαν να έκανε πρόβα για την επόμενη εμφάνισή του. Αυτό που κρατούσε κατά κάποιο τρόπο την ένταση ήταν οι καραγκιοζιές του. Πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην δισκογραφική δουλειά και το λάϊβ. Ο GLK κάνει καλά άλμπουμς και ο Daedelus καλά λάϊβ. Όχι το αντίστροφο. Έφυγα στη μέση απογοητευμένος. Όπως και πολλοί άλλοι.
Όταν γυρίσαμε σπίτι έβαλα για chill out το oλοκαίνουργιο mp3 EP του Shlohmo, Shlo-Fi. Είναι ο 19χρονος από το San Francisco που φέρνει τη νέα επανάσταση στο hip-hop. Την ξεκίνησε με την πρώτη βόμβα,το EP Shlomoshun. Kάνω paste την παρουσίαση από την -νέα -δισκογραφική εταιρεία Error Βroadcast : His tracks swarm from dirty textures, strange sounds and obscured samples. It’s not Hip Hop what you hear, but the echoes are clearly there: under the blanket the beats are alive and kicking, the compression is awful (as we love it) and from the way Shlohmo arranges his tracks, it is clear what this kid listens to at night. Solanaceous and surreal music from the point Burial and Fly Lo let off.
Είναι ακριβώς έτσι.
Kαι τα 2 ΕP τα δίνει για free download από το myspace του.







SHLOHMO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου